• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Savjeti za kreativno čišćenje u svakom domaćinstvu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Današnji blog o kreativnom čišćenju savjetuje Vas kako očistiti posuđe, roštilj i vazu. Kao i dosad, naši su savjeti temeljeni na prirodnim namirnicama, jeftini i svima lako dostupni. Pročitajte naše korisne savjete i odvažite se isprobati ih već danas! Ukoliko imate prijedloge i savjete koje možemo uvrstiti u naš blog, obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

1. Očistite posuđe

Nakon kuhanja redovito čistite unutrašnjost teća ili tava, ali rijetko istu stvar činite s njihovim vanjskim dijelom? Dno posude za kuhanje u doticaju s plinom i uljem potamni i onečisti se. Kako je dno teće najčešće izrezbareno, nije ga lako očistiti. Za prirodno čišćenje dna posude za kuhanje iskoristite polovicu limuna i sol koju ćete limunom trljati po dnu posude.

 

2. Kreativno očistite roštilj

Ako ste ljubitelji roštiljanja za vikend, ovaj je trik izvrstan za Vas! Rešetke roštilja najlakše i najbrže možete očistiti ako unutarnju stranu spužvicu za posuđe narežete na kockice. Vanjski dio spužve treba ostati čitav kako bi sve komadiće držao na okupu. izrežite cijelu unutarnju stranu da izgleda kao mreža. Zatim prislonite spužvu na rešetke i promotrite kako kockice spužve prijanjaju za rešetke roštilja i čiste ih. 

 

3. Kako oprati vazu?

Vaza u kojoj držimo svoje cvjetne aranžmane ponekad je uska i visoka, što znači da je i iznimno nepraktična za čišćenje. Ne možete je ručno oprati jer je otvor preuzak. Imamo 2 rješenja!

 

***

Spužvu za pranje posuđa prerežite na dva jednaka dijela. Zarežite obje polovice sa strane i umetnite magnet. Super ljepilom pričvrstite otvore kako magneti ne bi ispali. Jednu polovicu spužve umetnite u vazu, a drugom polovicom izvana prelazite po površini vaze. Zbog privlačenja polova magneta, moći ćete temeljito očistiti vazu.

 

***

Ako pri ruci nemate magnet ili ne želite koristiti prethodno navedenu metodu, vazu operite vodom i rižom. Šalicu riže uspite u vazu i dodajte malo tople vode. Rukom zatvorite odvod pa tresite vazu. Riža će prijanjati za unutrašnjost vaze, a zbog svog prirodnog sastava neće oštetiti njezinu staklenu površinu. 

 

Nadamo se da smo vam pružili neka nova znanja koja ćete primijeniti u svom kućanstvu! ✨✨✌

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!