• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BCC-ovo izvješće o industriji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Britansko vijeće za čišćenje (BCC) objavilo je svoje izvješće o industriji.

 

 

Britansko vijeće za čišćenje (BCC) objavilo je svoje najopsežnije izvješće u industriji čišćenja u Velikoj Britaniji. Ovoga se puta proširio opseg istraživanja, u izvješće su uključeni podaci iz cijelog sektora čišćenja, gospodarenja otpadom, uređenja okoliša i upravljanja nekretninama.

 

BCC u svom izvješću procjenjuje da su ove industrije ukupno uprihodovale gotovo 58 milijardi eura (49,9 milijardi funti) u britanskom gospodarstvu u 2016., a broj zaposlenih pritom je bio 914.000 ljudi.

 

U izvješću se navodi da je između 2010. i 2018. došlo do 38-postotnog povećanja broja tvrtki koje se bave čišćenjem, gospodarenjem otpadom, upravljanjem nekretninama i uslugama uređenja okoliša. Broj tvrtki registriranih za ove djelatnosti povećao se s 45.970 na 63.490. Nalaz studije za ovo razdoblje od 2010. do 2018. godine ukazuje da je kombinirani promet unutar četiri sektora porastao za 34% - što je dvostruko više od prosjeka u Velikoj Britaniji.

 

Najvećim je dijelom riječ o malim i srednjim poduzećima,u četiri sektora čak 88 posto poduzeća zapošljava manje od 10 osoba. Problem pronalaska kvalificiranog radnog osoblja uočljiv je u 29% svih slobodnih radnih mjesta unutar četiri sektora. Smatra se kako će s predviđenom stopom rasta od 9% u sljedećih pet godina, četiri spomenuta sektora generirati 93.000 novih radnih mjesta do 2024. godine.

 

Istraživanje BCC-a podijeljeno je po pojedinim istraživanim sektorima, ali pruža izvještaj o kolektivnim podacima iz cijelog sektora čišćenja, gospodarenja otpadom, uređenja okoliša i upravljanja nekretninama.

 

Isto tako, studija obuhvaća podatke o plaćama, različitim vještinama i kvalifikacijama, stopama poslovnog opstanka, regionalnim razlikama, ulogama u poslu i obukama, čemu pridodaje i pitanja vezana za sigurnost i zdravlje.

 

Studija razmatra i strategije i stope poslovanja, tehnologiju i njezin utjecaj na okoliš.

 

Svakako se isplati pročitati!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!