• 097 650 5988
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako najbolje organizirati dječje igračke?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prilikom čišćenja kuća i stanova, servis za čišćenje Blistavi dom redovito posprema i igračke najmanjih ukućana. Igračke u kući se gomilaju i ometaju Vas u čišćenju, a niste se sjetili kako ih ispravno pospremiti? Ne brinite, u današnjem blogu možete pročitati korisne savjete za pospremanje koji će Vam uvelike olakšati svakodnevne obaveze u domaćinstvu.

 

 

Ne sumnjamo da Vam se nebrojeno puta dogodilo da ugazite na sitne dijelove dječjih igračaka, da ih nalazite ispod kreveta ili da od igračaka ne možete pronaći stvar koju tražite.

Dječja soba zatrpana je igračkama koje Vaše dijete više ni ne koristi, a ne znate što učiniti s njima.

Čišćenje dječje sobe traje znatno dulje od planiranog jer ste prvo dužni ukloniti sve igračke iz sobe, a tek onda započeti čišćenje?

Ne brinite, nudimo brza i praktična rješenja koja Vas neće ometati u čišćenju i oduzimati Vam dragocjeno vrijeme. 

 

 

1. Razvrstajte igračke 

 

Dijete zadužite da samo razvrsta sve svoje igračke na tri odvojene hrpe. Vjerojatno se s nekim od svojih igračaka više uopće ne igra pa je najbolja opcija da takve igračke poklonite drugoj djeci. U drugu kategoriju neka dijete svrsta igračke koje želi zadržati, a u treću neka idu igračke koje su dotrajale i nisu više za upotrebu. Ipak, zadržite igračke za koje je Vaše dijete vezano od malena čak i ako se s njima trenutno ne igra. Kad odraste, predstavljat će mu lijepu uspomenu. 

 

Nakon što dijete razvrsta svoje igračke, vrijeme je za pravilno pospremanje onih igrača koje odluči zadržati. Izvrsna je ideja naljepnicama označiti kutije ili vreće u koje dijete samo posprema svoje igračke. 

 

2. Etikete

 

Vaše će dijete pravilno razvrstavati i pospremati igračke samo ako točno zna gdje što stoji. Predlažemo da etiketama oblijepite posude za pospremanje i djetetu pokažete kako to ispravno raditi. Sitne igračke poput lego kockica tako se neće gubiti po prostorijama. Kante za pospremanje okruglog oblika najpraktičnije su za djecu jer ih lako rotiraju i traže igračke. Pobrinite se da su kante lako dostupne djeci kako ne bi prestali pospremati za sobom. Naučite ih pravilnoj organizaciji upitima gdje bi neka igračka najbolje odgovarala i zašto. 

 

3. Rotacija

 

Ako je Vaše dijete miljenik obitelji kojem se često daruju igračke, vjerujemo da ih po kući imate u izobilju. Kad djeca imaju veliki izbor igračaka, brzo im i dosade pa predlažemo da dio odvojite i pospremite u ormar ili ostavu. Kad djeci dosade stare igračke iznenadite ih ovim zaboravljenima. Takve rotacije možete raditi cijelo vrijeme, a stan ili kuća bit će Vam puno uredniji. Vaše će dijete puno više cijeniti svoje igračke, a Vama će čišćenje teći znatno brže i efikasnije.

 

4. Koristite staklenke

 

Staklenke koje Vam ostanu prazne nakon pripreme jela možete iskoristiti za držanje malih igračaka. Prozirna plastična posuda ili staklenka omogućuju djetetu da vidi gdje se nalaze njegove igračke. Dijete će lako doći do igračke koju traži bez da napravi nered u svojoj sobi. Isto tako, nakon igranja igračke je puno lakše vratiti na mjesto. U staklenke možete odlagati male autiće, puzzle, loptice, lego kockice, sitne lutke i njihovu odjeću i obuću. 

 

5. Prostor ispod namještaja

 

Ispod kreveta ili kauča postoji dovoljno prostora za pohranu dječjih crteža, spužvastih i uskih igračaka. Igračke koje dijete trenutno ne koristi možete pospremiti u kartonsku kutiju i odložiti u ladicu podno kauča ili u njegovu unutrašnjost ako se radi o kauču na razvlačenje. Ako dijete još uvijek ne koristi radni stol, unutarnji prostor možete koristiti za pohranu igračaka. Ako kutije stavite ispod radnog stola, čišćenje će Vam biti znatno lakše. 

 

6. Viseća pomagala

 

Na vrata dječje sobe ili u unutrašnjosti ormara možete postaviti pretince za odlaganje stvari. Takvi se viseći pretinci često koriste za odlaganje obuće ili opreme za čišćenje, ali Vi ih domišljato možete iskoristiti za igračke. Barbike i lutke možete uredno poslagati i odvojiti da su djeci nadohvat ruke. Istu stvar možete učiniti s plišanim igračkama ili velikim plastičnima, ovisno kakvim se igračkama Vaša djeca igraju.

 

7. Košare, kante i kutije

 

Ove smo predmete spomenuli u prethodnim savjetima, ali nije naodmet još jednom istaknuti njihove prednosti. U kutije djeca mogu posložiti svoje knjige i bojanke, kao i pribor za crtanje. Košare i kante služe za ispravno skladištenje plišanih i plastičnih igračaka. Ipak, ako ne želite zauzimati prostor na podu, predlažemo da ugradite u zid ukrasne police u obliku kutija ili da improvizirane košare i kutije objesite na zid. Tako ćete nesmetano moći očistiti i oprati cijeli pod u dječjoj sobi.

 

 

Neka Vaša djeca organiziraju i čiste svoje igračke kako bi Vam dom bio uredan. S vremena na vrijeme bacite potrošene igračke i poklonite one koje Vam ne trebaju.

 

Razveselite nekoga malom gestom i ostanite uz svoj Blistavi dom :)

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!