• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upute za samostalno čišćenje različitih vrsta kauča

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Dubinsko čišćenje kauča preporučujemo svim svojim klijentima, ali smo svjesni da biste kauč radije pokušali očistili sami. Kožni kauči održavaju se lako, ali su znatno skuplji od onih presvučenih tkaninom. Tkaninu  kauča treba redovito čistiti i održavati, a mi Vam otkrivamo kako. 

 

Kupili ste novi kauč i odlučili ga neko vrijeme koristiti bez navlake? Htjeli ste ga koristiti u njegovu izvornom obliku nekoliko dana pa ga tek onda zaštititi navlakom?

Znamo što se dogodilo! Kauč se zaprljao i sad morate popraviti posljedice svoje krive odluke.

Da Vam olakšamo, u pomoć možete pozvati servis za čišćenje Blistavi dom koji će kauč vratiti u njegovo prvobitno stanje!

 

U današnjem Vam blogu ipak donosimo pokoji savjet da se sami okušate u čišćenju. Ako mrlje nisu tvrdokorne, možda nećete trebati izdvojiti vrijeme i novac da Vam profesionalno očistimo omiljeni sjedeći komad u kućanstvu. 

 

Javite nam dojmove nakon čišćenja, i ne zaboravite, ako trebate pomoć, nazovite Blistavi dom. Naš je tim uvijek spreman!

 

1. Vodena para

 

Prvi korak za čišćenje kauča je čišćenje vodenom parom po samoj površini kako biste ubili moljce i bakterije. Ipak, svjesni smo da najveći broj kućanstava ne posjeduje takav uređaj pa ovaj korak možete preskočiti. 

 

2. Usisavač

 

Usisavanje kauča važan je korak za daljnje čišćenje. Mrvice grickalica, kruha i prljavštine nakupljaju se u kutevima kauča, ispod jastuka i na cijeloj površini. Temeljito usisajte cijelu površinu, a dodajte i uski nastavak koji će povećati snagu usisa. Skinite navlake s jastuka i usisajte njihovu površinu. 

 

3. Sredstvo za uklanjanje mrlja

 

Ako Vaš kauč nije osjetljiv na vodu, mrlje pokušajte ukloniti sredstvom za pranje tepiha i vodom. Mrlje od hrane i životinja mogu se ukloniti u mješavini deterdženta za suđe i tople vode. Koristeći ova sredstva, uklonit će se i neugodni mirisi. Važno je napomenuti da testirate odabrano sredstvo na manje vidljivom dijelu kauča i vidite kako tkanina reagira. Dok perete mrlje na jastuku, iznutra obložite punjenje da se tekućina ne širi.

 

Kad uklanjate mrlje uvijek to radite od rubova do unutrašnjosti !

 

4. Osvježavanje

 

Nakon što počistite kauč, osvježite njegov miris. U boljim trgovinama možete pronaći sredstva za osvježavanje tkanine koja izuzetno lijepo mirišu a prihvatljiva im je cijena. Pripazite samo da ne prskate kauč iz velike blizine. Udaljite raspršivač barem 15 do 20 cm i ostavite sredstvo da djeluje nekoliko minuta. 

 

Vaš će kauč sad biti spreman za druženja s prijateljima i ispijanje kave u dnevnom boravku. Dodajte mu navlaku odabranog uzorka koja će lijepo ukrasiti Vaš dom. Još važnije, navlaku ćete strojno oprati i izbjeći daljnja čišćenja kauča. 

 

Ako ste kauč predugo držali bez navlake i napravili nepovratnu štetu, ne razbijajte glavu. Predlažemo da ga za nekoliko stotina kuna vratite na prvobitno stanje i da istu grešku onda više ne ponavljate.

Dubinsko čišćenje kauča sve navedene korake izvodi u jednom potezu, a izvlači nečistoće iz dubine kauča što sami nikad nećemo moći postići.

 

Do sljedećeg bloga iskušajte naše nove savjete ✨✌

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!