• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

6 najčešćih pogrešaka u čišćenju!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije temeljitog čišćenja kućanstva moramo se naoružati kvalitetnim sredstvima i opremom za čišćenje. Svi želimo da čišćenje bude brzo, efikasno, profesionalno i mirisno. Kako bismo nakon čišćenja uživali u prizorima svog doma, a ujedno uštedjeli dragocjeno vrijeme, potrebno je otkloniti 6 pogrešaka koje možete pročitati u nastavku!

 

 

1. Čišćenje prljavim krpama

 

Jedna od čestih pogrešaka koje u kućanstvu radimo jest što krpu nakon čišćenja ne operemo jer nije dovoljno prljava. Moramo biti svjesni da nije svaka vrsta prljavštine vidljiva oku prosječnog promatrača. Ono što nam može djelovati kao relativno čista krpa zapravo je nakupina bakterija i prljavštine.

Kad se odlučite pospremiti korištenu krpu bez prethodnog pranja, budite svjesni da će Vaše sljedeće čišćenje biti više štetno nego korisno. Prebrisat ćete prljave površine u svom kućanstvu, ali ćete istovremeno raznositi bakterije po novoj površini.

Ovakve posljedice izbjegnite u startu, krpe operite nakon svakog korištenja, bez obzira koliko dobro izgledaju!

 

2. Mucice na staklenim površinama

 

Većina naših korisnika koristi sredstvo za čišćenje stakla u svom kućanstvu. Iako svima preporučujemo korištenje octa za pranje svih stakala, često se susrećemo s popularnim staklosjajem. Ipak današnji problem vezan je za mucice koje ostaju na staklu nakon pranja.

Našpricate staklo, istrljate ga krpom, ubrusom ili novinama, ali iz nekog razloga staklo je i dalje prljavo? Predložit ćemo Vam jedan dodatan korak prije pranja stakla koji će barem umanjiti količinu mucica. 

Staklo prije pranja obrišite krpom jer se na njemu nalazi sloj prašine koji prijanja za površinu. Nakon toga operite staklo uobičajenim postupkom, posušite i promotrite razliku.

DODATAN SAVJET: Prozore perite kad je vrijeme hladnije i manje sunčano kako ne biste nekoliko puta ponavljali isti postupak! 

 

3. Ispiranje posuđa nakon ručka

 

Nakon jela sve što želimo je zavaliti se u udoban naslonjač i malo se odmoriti. Raspremanje stola dopadne nekog od članova našeg kućanstva koji se ove obaveze želi što prije riješiti.

Obzirom da tijelo nakon objeda izbjegava teške obaveze, prečesto posuđe samo na brzinu pokupimo i odložimo u sudoper.

Međutim, ako posuđe samo odložimo u sudoper, radimo veliku grešku.

Posuđe treba barem malo isprati vodom kako bismo kasnije uštedjeli na vremenu. Različiti umaci postanu tvrdokorne mrlje na tanjurima i priboru koje onda moramo predugo ribati. 

Uložimo zadnje atome energije u kratko ispiranje posuđa, rezultati su primjetni već u prvim sekundama!

 

4. Pogrešno pranje tepiha

 

Kad na svoj tepih prolijemo nedozvoljenu tekućinu, uhvati nas panika nakon koje slijedi pogrešna reakcija. Brzo se prihvatimo krpe ili spužve i nastojimo izribati tekućinu prije nego prodre u sve pore omiljenog tepiha.

Ne paničarite, dovoljno je samo malo strpljenja i logike za puno bolji rezultat.

Posegnite za krpama ili spužvama, ali tek toliko da upiju tekućinu s površine. Nemojte odmah trljati sadržaj jer ćete ga samo raznijeti po ostatku tepiha.

Za početak posušite mrlju i spriječite njezino širenje. Tek nakon toga odaberite sredstva za čišćenje koja će potpuno ukloniti izvor zaprljanja.

Sretno!

 

5. Odabir pogrešnih sredstava za čišćenje

 

Pogrešan odabir sredstava i opreme za čišćenje produljuje cijeli proces. Ako ribate površinu nedovoljno abrazivnom spužvom, čišćenje će trajati satima, a neće biti učinkovito. 

Pobrinite se da odaberete odgovarajuća sredstva za čišćenje neke površine. Sredstva moraju biti učinkovita, s prikladnim sastavom i ugodnog mirisa. Pridodajte sredstvima za čišćenje kvalitetne krpe, spužve, strugače...

I ne zaboravite, ako koristite više sredstava od preporučene doze, čišćenje neće biti uspješnije. Sjetite se samo ostataka deterdženta na rublju nakon strojnog pranja. Dodatan savjet za kraj glasi: ostavite sredstva za čišćenje da odstoje na površini i počnu djelovati prije procesa trljanja i ribanja!

 

6. Pogreške prilikom usisavanja

 

ISPRAZNITE VREĆICU! Pomaže li kad ovu uputu napišemo velikim slovima? Obzirom da se svakodnevno susrećemo s ovim problemom u našem servisu za čišćenje, moramo Vas upozoriti na ovu pojavu.

Ne budite lijeni, sagnite se i ispraznite punu vrećicu koja smanjuje usisnu snagu uređaja. Isto tako, investirajte u usisavač visoke snage koji bez problema uklanja sve vrste prljavštine u Vašem domu. 

 

 

Nadamo se da su Vam naše upute ukazale na pogreške koje činite prilikom čišćenja! ✨

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!