• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Saveznik u čišćenju - četkica za zube

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ukoliko ste uključeni u redovito čišćenje svoje kuće ili stana, svjesni ste da neka mjesta predstavljaju izazov za čišćenje. Najčešće je riječ o uskom području koje teško možete dohvatiti uobičajenom opremom. Prašina i prljavština vole se skupljati baš u teško dohvatljivim uglovima, uskim fugama i na osjetljivom materijalu.

Ovim člankom donosimo Vam savjete koji olakšavaju čišćenje, a uključuju korištenje četkice za zube. Četkicu za zube potrebno je redovito mijenjati, a stara Vam može dobro poslužiti za čišćenje raznih površina u domu. 

 

Zavirite u najskrovitija mjesta svoga kućanstva i četkicom uklonite sve nečistoće!

 

Radijator

 

Toplina iz radijatora u zimskim mjesecima privlači nakupljanje prašine. Prašina se uvlači iza radijatora, na njegovu površinu, ali i u unutarnje dijelove. Iako su teško dohvatljivi, izvrsno su vidljivi pa je nužno iz radijatora ukloniti prašinu. Vjerujemo da ste radijator pokušali očistiti krpicom i sredstvom za čišćenje i da niste uspjeli očistiti uglove. Zato se poslužite četkicom za zube koja ulazi u najmanje kuteve i u potpunosti uklanja nečistoće.

 

Rolete

 

Čišćenje roleta ovisi o materijalu od kojih su građene. U ovom članku usmjerit ćemo se na venecijanske, poznate i kao žaluzine. Iako se čini da je ove rolete bolje skinuti pa tek onda oprati, sklone su petljanju i lomljenju, a čišćenje oduzima jako puno vremena. Zato se poslužite četkicom za zube i dohvatite sve uglove. Četkicom ćete ukloniti naslage masnoće ako se rolete nalaze blizu kuhinje. 

 

WC školjka

 

Prilikom čišćenja wc školjke važno je očistiti i njezin nosač koji je obložen silikonom. Površina nosača lako se prebriše krpom, a tako i pod. Međutim, na području koje prekriva silikon nakupljaju se nečistoće. Budući da se radi o zaobljenom dijelu, najbolje je silikon počistiti četkicom za zube koja struže prljavštinu i besprijekorno je uklanja

 

Prozori

 

Četkica za zube dobro će Vam doći i pri temeljitom čišćenju prozora. Sredstvom za čišćenje staklenih površina i krpicom od mikrofibre redovno čistite svoje prozore iznutra i izvana. Uglovi prozora, kao i prijelazni dio između stakla i okvira prozora, također nakupljaju prašinu, a najbolje ih možete osvježiti četkicom za zube.