• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koje predmete u kućanstvu često zaboravimo očistiti?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Današnji je blog posvećen predmetima koji iz nekog razloga nikad ne dolaze na red za čišćenje. Sami promislite koliko često se sjetite očistiti ih i zašto su uvijek u drugom planu. Servis za čišćenje Blistavi dom stoji Vam na raspolaganju za generalno čišćenje Vašeg kućanstva, a ako se odvažite očistiti stan sami, donosimo Vam upute i smjernice za blistavi učinak čišćenja.

 

Predmeti koji zahtijevaju najviše pažnje prečesto su nam u potpunosti zanemareni. Zašto je tomu tako promislite sami, a zatim temeljito očistite sve površine i predmete koje spominjemo u nastavku. 

 

NOSAČ ČETKICE ZA ZUBE

 

U velikom broju kućanstava držač četkice za zube prepun je zaostale paste i prljavštine. Zbog toga se i na Vašoj četkici nakupljaju opasni ostaci sredstva za zaštitu i čistoću zubi. Preporučamo da svaki put kad perete svoje sanitarije, posvetite vrijeme čaši ili posudi u kojoj držite sve četkice i pastu. Potrudite se zatvarati tubu s pastom kako se ne bi stvarao sasušeni  sloj na čepu. Isto tako, četkicu redovito perite mlazom tople vode kako bi uklonili novonastale bakterije. Nemojte zaboraviti redovito mijenjati četkicu, a staru iskoristiti kao pomagalo prilikom čišćenja.

 

DRŽAČ WC PAPIRA

 

Još ćemo se kratko vremena zadržati na kupaonicama i najčešćim pogreškama koje tamo pravimo. Držač wc papira redovito na sebi ima nekoliko slojeva prašina i otiske prstiju Vaših ukućana. Ispolirajte držač wc papira i prebrišite njegovu gornju stranu izloženu prašini. Vjerujemo kako ćete biti zadovoljni novim izgledom svog držača!

 

TOALETNI ORMARIĆ

 

Ormarić u kojem držite svoje higijenske potrepštine potrebno je redovito prati i dezinficirati. Budući da se nalazi u blizini umivaonika, a često i wc školjke, potrebno ga je obrisati sa svih strana. Ako se nalazi iznad umivaonika, gornji sloj ormarića je prepun prašine. Priuštite mu generalno čišćenje da konačno zablista zajedno s Vašim ispoliranim sanitarijama. 

 

POD ISPOD TEPIHA

 

Redovito usisavate kupaonske tepihe, tepihe u sobi i na hodniku, ali zbog lijenosti pod operete samo oko tepiha. Ne ponavljajte ovu grešku, svaki put kad usisavate podignite tepih. Zaprepastit će Vas količina mrvica i prljavštine, posebno ako tepih na sebi ima rupice. Vjerujemo kako ne želite različite nijanse poda kad uklonite veliki tepih u dnevnom boravku. Da Vaš pod ne zadobije različite nijanse zbog neodržavanja, prisuštite mu redovito pranje. 

 

MOP

 

Bez obzira radi li se o profesionalnom čistaču podova ili improviziranim krpama kojima brišete i dezinficirate svoj dom, vrijeme je da ga temeljito operete. Prečesto Vam se događa da nakon pranja podova umorno sjednete, a da prije toga niste temeljito isprali krpu? Krpu za pranje podova potrebno je redovito prati u perilici za rublje. Ako ste odlučili preskočiti ovaj korak, isperite je u čistoj vodi kako bi uklonili sve neugodne mirise i prljavštinu. Možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja.

 

KUĆANSKI APARATI

 

Pod kategorijom kućanskih aparata mislimo na sve stranice aparata i područje ispod aparata koje je idealno za hranjenje nepoželjnih kukaca. Hladnjak operite svaka 2 do 3 mjeseca mješavinom tople vode i octa, a ne zaboravite kvaku i vrata. Uložite u usisavač koji će moći dohvatiti sitne utore i prijelaze u Vašoj kuhinji gdje se skladište mrvice. Napu i pećnicu očistite od masnih naslaga, a sjetite se promijeniti i filtere u aparatima koje redovito koristite. 

 

LUSTERI

 

U prethodnim blogovima već smo pisali o brisanju prašine sa žarulja u Vašem kućanstvu. Međutim, važno je naglasiti i redovito pranje lustera i plafonjera. Na lusterima se zadržavaju muhe, leptiri i ostali kukci. Uz to, ako se grijete na drva, prašina i pepeo s vremenom stvaraju tamni sloj na Vašim rasvjetnim tijelima pa im je potrebno vratiti svježinu. Plafonjere iznutra budu prepune kukaca, a na vanjskoj površini također se stvara mutni sloj prašine. Odvojite desetak minuta da temeljito počistite i osvijetlite svoj dom.

 

Nadamo se da su Vam današnji savjeti dali motiva za uvođenje velikih promjena u kućanstvu. Potaknite na čišćenje svoje susjede, prijatelje i obitelj, a nakon uspješno obavljenih zadataka jamčimo Vam odlično raspoloženje! ✨✨✨

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!