• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najveći problemi za iznajmljivače

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Obzirom da već godinama održavamo kuće za odmor i apartmane diljem Zadarske županije, danas Vam možemo otkriti tajne najuspješnijih iznajmljivača. Prilikom čišćenja naišli smo na nekoliko većih problema s kojima se trebate boriti na dan dolaska gostiju. U nastavku pročitajte kako preduhitriti probleme i s osmijehom ispratiti ovu sezonu!

 

 

Ljetna turistička sezona u Republici Hrvatskoj važan je dio turističkog sektora koji uvelike doprinosi jačanju hrvatskog BDP-a. Svake godine iznova dočekujemo nove turiste i veselimo se gužvama u dalmatinskim gradovima.

 

Naravno, u unutrašnjosti i u strogom centru svakog grada, sezona traje i u zimskim mjesecima.

 

Iznajmljivači turističkih objekata, bez obzira radi li se o manjim apartmanima, nešto većim kućama za odmor, ili cijelim kompleksima, znaju koliko se poteškoća vezuje uz iznajmljivanje.

 

Sama gradnja objekta iziskuje puno vremena i živaca pa svi jedva čekaju započeti uređenje i iznajmljivanje.

 

Kako bi se Vaša investicija što prije isplatila, ulažete potrebna novčana sredstva za nabavu najbolje opreme koja će se dopasti svim gostima.

 

Kad se konačno dođe do faze iznajmljivanja, brojni vlasnici apartmana i vila odahnu misleći da je napokon sve gotovo.

 

Međutim, ovdje Vas moramo zaustaviti. Prvo što morate učiniti je pronaći pouzdanog partnera za čišćenje objekta, ali morate se i pripremite na neke poteškoće koje će gotovo sigurno uslijediti.

 

Ne brinite, ne radi se o problemima s kojima se nemoguće uhvatiti u koštac. Dobra organizacija i oprez preduvjet su uspješne turističke sezone pa izdvojite potrebno vrijeme da pročitate iskustva iznajmljivača.

 

Na taj način možda ćete uspjeti izbjeći greške karakteristične za početnike, ali i iskusne iznajmljivače.

 

1. Posteljina

 

Dosad se nismo susreli s iznajmljivačem kojem barem u nekom trenutku nije ponestalo odgovarajuće posteljine. Koji su razlozi? Navest ćemo nekoliko..

Kreme za sunčanje i različiti losioni ostavljaju tragove na posteljini, posebno na donjim plahtama koje poprimaju ružnu boju čak i nakon pranja. Mnoge od njih bit će neupotrebljive nakon nekog vremena pa se pripremite s nekoliko čistih rezervnih setova.

Ako u Vašu kuću dolazi mlađa ekipa možete biti sigurni da će biti zabava koje uključuju ogromne količine alkohola. Zbog toga se znamo susresti s prekrivačima, dekama i jastucima koji obavezno moraju ići na dubinsko pranje zbog pretjerane konzumacije alkohola i želučanih tegoba. Rezervni prekrivači i deke stoga se trebaju nalaziti u Vašem skladištu. 

Nadalje, gosti povremeno slučajno sa sobom ponesu Vaše ručnike ili krpe što shvatite tek na sljedećoj smjeni gostiju kad uočite da nemate dovoljno ručnika. Ne dozvolite si glavobolje prouzročene nedostatkom inventara i pripremite sve za sezonu iznajmljivanja.

 

2. Šteta unutar i izvan objekta

 

Prije odlaska gostiju važno je temeljito provjeriti u kakvoj je stanju objekt nakon boravka gostiju. Iako je poželjno pitati goste jesu li što oštetili, ponekad im nije dovoljno vjerovati na riječ. Ne radi se nužno o lažima, već se može dogoditi da dijete nešto ošteti i ne prizna svojim roditeljima koji štetu nisu primijetili. 

Provjerite baš svaku ladicu, policu, aparat i ukras. Ne zaboravite da je najvažnije dobro provjeriti one skupe stvari u domaćinstvu. Otvorite hladnjak i provjerite sve police, pokušajte uključiti pećnicu i televizor kako biste bili sigurni da je sve ispravno.

Dobro provjerite vanjski namještaj da se slučajno neka potrgana ili slomljena ležaljka ne otkrije u grmlju za nekoliko dana. Izbrojite svoje posuđe, ukrasne jastuke i zavirite ispod svakog kutka. Provjera neće trajati predugo, a bit ćete sigurni. Vjerujte da je veliki problem nakon nekoliko dana kontaktirati goste jer ste otkrili štetu koja nije bila prijavljena. Otklonite mogućnost da gosti odbiju platiti štetu jer ne možete dokazati da su krivci.

 

3. Sigurnosni depozit

 

Sljedeća je točka usko povezana s prethodno navedenom. Obvežite svoje goste da Vam po dolasku u objekt predaju sigurnosni depozit u visini koju sami odredite. Zbog ovog iznosa gosti će uvijek čekati da mirno izvršite pregled kuće jer očekuju povrat svog novca.

Isto tako, veća je šansa da će priznati neka oštećenja, na primjer razbijanje čaša ili tanjura, a potom Vi odlučujete želite li ih teretiti za to.

Neke online agencije zadržavaju sigurnosni depozit u Vaše ime pa Vas osiguravaju da će šteta biti plaćena ako je otkrijete na vrijeme.

 

4. Odgovarajuće skladište

 

Apsolutno je nužno osigurati prostor u blizini objekta u kojem ćete pripremiti sve stvari za početak sezone iznajmljivanja. Odmah kupite sve što bi Vam moglo zatrebati, dovoljan broj sredstava za čišćenje, krpe, vrećice, toaletni papir, spužve, higijenske potrepštine, poklone za goste. 

Bez obzira čistite li objekt sami ili koristite usluge čišćenja, organizirano skladište olakšat će cijeli proces. Znat ćete gdje sve stoji i trebate li ići u nabavku pa će čišćenje biti puno brže i manje ćete strahovati da se nešto zaboravilo tijekom i nakon čišćenja. 

 

5. Internetska veza

 

Najveći uzrok pritužbi gostiju dolazi zbog loše internetske veze. Ne dozvolite da se Vaš objekt nađe na crnoj listi. Bez obzira gdje se nalazite, osigurajte svojim gostima flat internet i pojačivače signala ako je potrebno.

Sve tehničke poteškoće riješite na vrijeme inače ćete imati poprilično neugodno iskustvo s gostima.

 

6. Upute za goste

 

Sve što možete napisati da olakšate gostima boravak, napravite što prije. Izradite listu restorana, kafića, sadržaja u blizini. Svi se mi često žalimo kako nemamo što raditi na odmoru i često znamo čuti da Hrvatska nudi samo sunce i more svojim turistima.

Dokažite svima da nije tako, popišite gostima nacionalne parkove, parkove prirode i znamenitosti koje se nalaze u blizini. 

Naznačite im koje sve aktivnosti postoje u Vašem kraju i koje izlete mogu ugovoriti.

Ne bi škodilo da im napišete upute kako koristiti klima uređaj, pećnicu, kabelsku, zvučnike ili neke druge uređaje u Vašem kućanstvu. 

 

Ako otklonite prethodno navedene probleme, olakšat ćete si ovu i svaku sljedeću sezonu.

Međutim, sigurni smo da ćete se susresti s nekim potpuno novim problemom koji će Vas prije ili kasnije barem nakratko uzrujati.

Budite bez brige, servis za čišćenje Blistavi dom tu je za Vas, uskočit ćemo i riješiti svaki Vaš problem u najkraćem vremenskom roku!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!