• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako se zaštititi od opasnog koronavirusa COVID-19?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Naši su se čitatelji dosad iz kategorije "Događanja" navikli upoznavati s novim izumima industrije čišćenja. Za Vas smo tražili nadolazeće sajmove diljem svijeta koji okupljaju cijenjene stručnjake. Međutim, događanja iz svijeta vezana za koronavirus potaknuli su nas da Vas danas upozorimo na opasnosti nadolazeće pandemije. 

 

Kako se zaštititi od bolesti koje nas napadaju sa svih krajeva svijeta? Što treba poduzeti kako bi obranili sebe i svoje najbliže?

 

Za početak je iznimno važno definirati pandemiju kao infektivnu bolest s globalnim posljedicama. 

Zarazne bolesti bile su znakovite za početak 19. stoljeća kad su ljudi masovno migrirali iz sela u gradove. Preseljenje je bilo popraćeno niskim razinama osobne higijene, a u brzo rastućim gradovima nisu postojale ni odgovarajuće komunalne službe. 

Nehigijenski uvjeti pogodovali su razvoju virusa i bakterija među usko povezanim stanovništvom zbog čega su mnogi platili životom.

Danas svjedočimo globalizaciji, povezivanju svijeta na svim razinama pa tako i onoj zrakoplovnoj.

Iznimno je lako otputovati s bilo kojeg kraja svijeta na željenu destinaciju, ali je isto tako moguć i prijenos opasnih bolesti.

Virusi i bakterije sve su otporniji na lijekove koje razvija farmaceutska industrija. 

Stručnjaci se slažu da je samo pitanje dana pojave nove opasne pandemije koja ugrožava baš svakog od nas.

 

U nastavku zato pročitajte na koji način možete zaštititi sebe i ljude u svojoj okolini!

 

1. Budite iskreni

 

Za početak priznajte sami sebi koliko ste dosad puta ugrozili zdravlje sebe i drugih. Svaki put kad ste osjećali nemoć ili bili bolesni a ipak ste otišli na posao. Svaki put kad ste bolesno dijete poslali u školu. Svaki put kad ste kašljali i kihali bez da ste zaštitili ljude u svojoj okolini. Ako osjetite ikakve simptome bolesti savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom, redovito perite ruke i izbjegavajte gužve. Bolest ćete odmaranjem puno lakše prebroditi. 

 

2. Osobna higijena

 

Svjesni smo da ponekad nemate vremena za sve aktivnosti u danu koje želite obaviti. Svjesni smo i da ste nekad uistinu umorni i ne da Vam se ustati s kauča. ALI danas Vas molimo da ustanete i pobrinete se za osobnu higijenu. Čistoća je pola zdravlja, a mi želimo da je Vaša besprijekorna. Ne samo Vi, neka Vam blista i kuća i čista odjeća i posteljina. Za prvi dio odgovorni ste sami, ali za čišćenje Vašeg doma, u pomoć možete pozvati servis za čišćenje Blistavi dom. 

 

Osobna higijena dužnost je svakog pojedinca i prema sebi i prema drugima.

 

3. Djelujmo kao tim 

 

Protiv pandemije se moramo boriti kao u utakmici, i napadom i obranom. Ne možemo djelovati tek kad pandemija nastupi jer je tad prekasno. Potrebno je educirati se o opasnostima koje prijete. Prevencija i odgovorne prakse najbolji su napad protiv pandemije. Trening, edukacija i praksa, stalno unaprjeđenje znanja i praćenje modernih tehnologija pomažu Vam da porazite viruse i bakterije današnjice.

 

Osobna zaštita dužnost je svakog pojedinca, ne možemo se oslanjati samo na zaštitu zdravstvenih i državnih ustanova, zato se pokrenite već danas.

 

 

Nadamo se da ćete slijeđenjem ovih uputa ukloniti loše navike a usvojiti one poželjne i da ćete sami pobijediti svaku novu bolest! 

 

Za beprijekorno čišćenje doma u pomoć pozovite Blistavi dom! ✨✨

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!