• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pregled inovacija u industriji čišćenja za 2018. godinu

Pregled inovacija u industriji čišćenja za 2018. godinu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon velikih promjena koje se događaju u industriji čišćenja, potrebna je prilagodba za trendove u budućnosti koja dolazi. Oni koji žele iskoristiti nove prilike na tržištu moraju biti spremni naučiti nove vještine i pripremiti se za konkurentske izazove implementirajući kreativnost, profesionalnost i nove poslovne modele.  S još uvijek usporenim rastom gospodarstva, jasno je da predstoje izazovi u razvoju industrije čišćenja na području Republike Hrvatske. Međutim, postoje i brojne mogućnosti koje donose promjene u svijetu čišćenja.

Nove i pristupačne tehnologije osnažit će nekoliko sektora tržišta čišćenja, što će im omogućiti da se prošire u novim smjerovima. Osim toga, sve se veći naglasak stavlja na obuku djelatnika, standard, alat i povećanu razinu profesionalnosti. Ti napori imaju za rezultat poboljšanje zdravstvene zaštite, poboljšanu vrijednost usluge za potrošače i naposljetku poboljšani ugled i vrijednost industrije čišćenja. Osnove dobrog poslovanja i procesa čišćenja uvijek će biti važne bez obzira na to što budućnost donosi. 

Prve inovacije i tehnologije u industriji čišćenja započele su 1860. godine s električnim vakumom (usisivač), nakon toga slijedi perilica rublja 1908. godine, električni stroj za pranje posuđa 1929. i električna sušilica za rublje 1938. godine.

 

Otkrivamo Vam pet inovacija industrije čišćenja kako biste dobili detaljan uvid u ono što budućnost nosi.

1. ROBOTI

Trenutno postoji dvadesetak tvrtki koje se bave razvojem robota za čišćenje i njihov broj kontinuirano raste. Čišćenje podnih površina jedan je od segmenata u kojem je robotika dosegla veliki napredak. Međutim, ostaje još mnogo otvorenih pitanja koja obuhvaćaju robote kao što su: Mogu li se roboti programirati za više mjesta? Koliki je životni vijek robota za čišćenje poda?

Budući da roboti rade na frekvencijama, imali su povremene sukobe u zgradama s automatskim vratima, kao i sa detektorima pokreta sigurnosnih vrata koji rade na frekvencijama sličnim frekvencijama robota. Iako postoje vođe u nekim kategorijama proizvoda koji nisu zainteresirani za povećanu konkurenciju, to nije slučaj s tvrtkama za robotiku podne njege koje cijene konkurenciju i osjećaju da ta tehnologija daje kredibilitet.

2. TEHNOLOGIJA

Bez obzira na to jeste li vlasnik tvrtke za komercijalno ili industrijsko čišćenje ili vodite obrt za čišćenje, prirodno je da uvijek tražite nove načine za optimizaciju poslovanja. Jedan od alata koji uvelike može pomoći Vašem svakodnevnom radu su platforme i aplikacije za praćenje produktivnosti i vremena koja ima posebno rješenje za timove. Nove tehnologije mogu Vam pomoći da pojednostavnite sastavljanje rasporeda i upravljanje smjenama, što je korisno i za menadžere i za zaposlenike. Osim praćenja vremena, mobilne aplikacije također pružaju GPS praćenje lokacije, automatski obračun plaća te vremenske tablice i izvještaje, odnosno sve što je potrebno za upravljanje mobilnom radnom snagom u industriji čišćenja. Tvrtke danas nastoje omogućiti upraviteljima  da prate podatke u stvarnom vremenu kako bi osigurali da npr. dozatori za sapun nikada nisu prazni. 

 

3. ELEKTROSTATIČKA INOVACIJA

Sustav Clorox® Total 360® površinske obrade koji koristi elektrostatičku tehnologiju osvojio je nagradu ISSA-e za inovaciju godine. Sustav kombinira elektrostatičku tehnologiju s Clorox proizvodima za brzo osiguravanje pokrivanja površina. Elektrostatički raspršivač 360 sustava stavlja punjenje na otopinu snažnijom silom od gravitacije, tako da se rješenje privlači površinama u kutovima i podnožjima te ispod stvari koje su izvan vidokruga. Ona pokriva do 18.000 četvornih metara u dva sata. Postoji minimalan ostatak, a vrijeme ponovnog ulaska radnika je trenutno. 

 

4. BIOAKTIVNI TOALETNI PAPIR

Nova tehnologija bioaktivnog toaletnog papira, također poznata kao Biologic Active Tissue Paper. Kada papir uspostavi kontakt s vodom, prirodni se mikroorganizmi aktiviraju i proizvode enzime koji su dizajnirani tako da ciljaju na glavne uzroke nastajanja organskog otpada u cijevima. Ovi mikroorganizmi se razmnožavaju kako bi ubrzali proces čišćenja. Nakon što je prljavština nestala, enzimi se razgrađuju, ne ostavljajući za sobom ostataka. Učinci sanitacije se postižu za otprilike četiri tjedna kada se cijevi, septičke jame i kanalizacijski sustavi oslobađaju prljavštine kako bi spriječili blokade. Proizvod se također bori protiv neugodnih mirisa.

 

5. PAMETNI DOZATORI  ZA TEKUĆI SAPUN

Pravilna higijena ruku standardna je obrana od širenja klica. Da bi se objekti učinkovitije borili protiv prehlade i gripe, tvrtka GOJO je uvela novi dozator bez dodira koji eliminira poteškoće prilikom zamjene starih baterija. Svako novo punjenje ima ugrađenu bateriju u trenutku zamjene praznog punjenja. Ovi dozatori također se mogu integrirati s dodatnim modulima za praćenje usklađenosti higijene ruku, primati upozorenja kada dozatori trebaju servis ili dodati druge nadogradnje suladne tehnološkom razvoju.

 

 

Ovdje prikazani trendovi ističu se kao najvažniji za 2018. godinu.

Primjenjujući ih na pravi način, sigurni smo da će vaše poslovanje ostati konkurentno na tržištu čišćenja koje se razvija iz dana u dan. 

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!