• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Čisti više, plati manje!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako uštedjeti na sredstvima i opremi za čišćenje? Blistavi dom u današnjem blogu donosi trikove koji će znatno uštedjeti Vaš novac. Smatramo kako Vam za besprijekornu čistoću doma nisu potrebna skupa sredstva već malo mašte i truda. Ostvarite mjesečne uštede u svom blistavo čistom domu!

 

Sredstva za izbjeljivanje, uklanjanje plijesni, pranje tepiha, posebne krpe od mikrofibre i ostali proizvodi namijenjeni savršenom čišćenju iscrpljuju Vašu mjesečnu blagajnu. Jeste li sigurno da su Vam sva ta sredstva uistinu potrebna? Zauzimaju mjesto u Vašem kućanstvu, a rabite ih tako rijetko da se njima često nakupi prašina. 

 

Blistavi dom danas razbija mitove o skupocjenim sredstvima za čišćenje! Ne morate mjesečno izdavati gomile novca da bi Vaše kućanstvo zasjalo, već pratite naše jeftine a učinkovite savjete. 

 

1. Kupujte velika pakiranja

 

Ukoliko imate prostor za skladištenje namirnica i ostalih potrepština, ovo je idealan savjet za Vas. Ista sredstva za čišćenje koristite godinama, ali uvijek kupujete pojedinačno pakiranje? Kupnja više proizvoda donosi Vam znatne godišnje uštede, a rok trajanja sredstava za čišćenje ne treba Vas plašiti, sigurno ćete ih puno ranije potrošiti. Materijali za čišćenje ne propadaju zbog stajanja pa ih je svakako dobro imati u rezervi. 

 

2. Kupujte višenamjenska sredstva

 

Ako ovaj savjet spojite s prethodnim, ostvarit ćete uštede na uštedama! Univerzalna sredstva za čišćenje sve su češća na policama trgovina. Ukoliko redovito održavate svoj dom, ovakva su sredstva izvrsna za tretiranje raznih površina. Dezinfekcija radnih površina, uklanjanje prašine, poliranje predmeta i namještaja može se učinkovito odraditi samo jednim sredstvom! Veća pakiranja provjerenog sredstva za čišćenje uklonit će Vaše brige oko potrošnje.

 

3. Bijeli ocat za sve 

 

U svakoj većoj ili manjoj trgovini možete pronaći mala i velika pakiranja bijelog octa po izrazito povoljnim cijenama. Ovo je sredstvo u našim blogovima hvaljeno bezbroj puta pa nije naodmet spomenuti ga još jednom. Pranje prozora, uništavanje korova, uklanjanje kamenca, nestajanje mrlja iz sudopera...sve to zahvaljujući ovom jeftinom sredstvu. Baš svaku površinu u svom kućanstvu možete tretirati ovim sredstvom, a nimalo nije štetna za Vaše ukućane i ljubimce. 

 

4. Koristite proizvode za višekratnu upotrebu

 

Preporučamo čišćenje krpama za pranje a ne papirnatim ubrusima ili vlažnim maramicama jer se stvara puno manje otpada, a krpu nakon pranja možete koristiti za svaka nova čišćenja. Spužve koje koristite možete oprati u perilici i tako ih ponovno koristiti neko vrijeme. Na ovaj način štitite okoliš jer ne bacate hrpu otpada nakon svakog čišćenja. Ručnici od mikrovlakana dobra su investicija jer izvrsno upijaju i uklanjaju razne nečistoće. 

 

5. Izbjegavajte markirane proizvode

 

Gotovo svaki trgovački lanac razvio je svoju liniju proizvoda i materijala za čišćenje po znatno nižim cijenama. Usporedite sastojke sredstava za čišćenje različitih cijena, često ćete uočiti da su im sastavi jako slični jer podliježu zadanim higijenskim standardima. Budite svjesni da ponekad skuplje plaćate ime nekog proizvoda a ne njegovu kvalitetu. 

 

6. Koristite manje doze proizvoda

 

Na uputama na poleđini sredstva za čišćenje možete pronaći upute za doziranje istog. Međutim, neka sredstva za čišćenje dovoljno su snažna i u manjim dozama. Primjerice, sredstva za pranje podova imaju intenzivan miris i dosta se zapjene. Slobodno koristite slabiju dozu i tako produljite trajanje ovog proizvoda. Univerzalna sredstva za čišćenje također možete ublažiti dodavanjem vode. 

 

7. Iskoristite cijeli proizvod

 

Ovaj naizgled banalan savjet donijet će Vam znatne uštede. Okrenite proizvod naopako kad primijetite nedostatak sredstva. Unutrašnjost posude isperite vodom i tako iskoristite posljednje kapi skupog sredstva za čišćenje. Možete si priuštiti i dozatore koji će omogućiti uzimanje optimalne količine sredstva i smanjiti rasipanje. Potrošene boce sredstava iskoristite za stvaranje novog proizvoda ili prelijevanje iz većih pakiranja. 

 

8. Kupujte preko interneta

 

Jeftini materijali za čišćenje dostupni su Vam putem brojnih online trgovina, a dolaze u velikim pakiranjima. Brojne internetske stranice nude zanimljive popuste i kupone za svaku sljedeću kupovinu. Pratite akcije u domaćim trgovinama i priuštite si sredstva i opremu za čišćenje koji Vam stvarno trebaju. 

 

9. Priuštite si generalno čišćenje

 

Ako redovito čistite svoje kućanstvo, nećete trošiti puno sredstava i materijala na godišnjoj razini. Čišćenje ćete si svakako olakšati ako svom objektu priuštite generalno čišćenje i unajmite profesionalnu uslugu. Tim čistača oribat će teško dohvatljive, masne i teško zaprljane površine i tako Vam donijeti znatne uštede prilikom svakog sljedećeg čišćenja. 

 

 

Servis za čišćenje Blistavi dom stoji Vam na raspolaganju!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!