• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako preurediti garažu i organizirati prostor?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako očistiti i preurediti najneuredniju prostoriju u svakoj kući? U garažu odlaze svi predmeti koje nemamo gdje smjestiti i koje ne želimo još baciti. Garaža je skladište za alat, strojeve, bicikle, dekoracije, opremu za automobil i razne predmete koje ne možemo niti svrstati u neku kategoriju. Kako organizirati ovaj kaotičan prostor doznajte u današnjem blogu.

 

Konačno ste se odvažili na sezonsko čišćenje garaže? Izvrsna odluka, nakon preuređenja garaže u nju ćete konačno moći parkirati svoj automobil. Alat ćete pravilno rasporediti da Vam ne zauzima previše mjesta, a nova garaža dat će Vam izvrstan pregled svih materijala i opreme koju posjedujete.

 

Kako biste uspješno očistili i preuredili svoju garažu, poslužite se savjetima koji slijede.

 

- Vrijeme 

 

Preuređenje garažnog prostora zahtijeva jako puno vremena pa predlažemo da odaberete jedan vikend da sve završite u jednom danu. Tijekom radnog tjedna također možete preuređivati, ali onda predlažemo da čistite dio po dio. Ovo je i iznimno naporan proces jer iznosite i prenosite teške predmete i strojeve pa odaberite samo jedan dio aktivnosti ako nemate dovoljno vremena na raspolaganju.

 

- Uključite sve članove obitelji

 

Kako čišćenje garaže podrazumijeva bacanje niza suvišnih predmeta, pozovite sve članove svog kućanstva. Zajedno donesite odluke koje predmete treba zadržati, a koje nekom pokloniti ili baciti. Čišćenje i preuređenje trajat će znatno kraće ako se udružite u timski rad i kvalitetno raspodijelite aktivnosti.

 

- Osigurajte prostor za privremeno odlaganje

 

Najbolje ćete očistiti svoju garažu ako iz nje uklonite sve predmete. Za to možete koristiti dvorište ili garažni prilaz. Sukladno tome, za čišćenje odaberite dane za koje meteorolozi predviđaju lijepo vrijeme. Kiša će Vam svakako pokvariti planove pa pripazite da vani bude sunčano vrijeme. Isto tako, lijepo vrijeme donosi i lijepo raspoloženje pa će čišćenje puno lakše teći.

 

- Očistite svaki predmet

 

Prašina koja se nalazi u garaži nadražuje dišni sustav pa ćete sigurno dosta kihati dok čistite. Kako biste eliminirali što više prašine, dobro obrišite i sve predmete koje vraćate u garažu nakon čišćenja. Razne posude, alati, kante, oprema za vrt i ostala oprema koju rijetko koristite bude prekrivena paučinom i prašinom. Nemojte takve predmete vratiti u garažu bez brisanja jer ćete poništiti pozitivne efekte nakon čišćenja prostora. Znamo da je čišćenje garaže dugotrajno i naporno, ali nemojte pokleknuti pa samo na brzinu sve predmete vratiti unutra. Neka čišćenje bude temeljito!

 

- Napravite dobar raspored

 

Sortirajte stvari na jedno mjesto i napravite im raspored. Nema smisla da su Vam izmiješani sportska oprema, oprema za vrt, limenke s bojama i alat za bušenje. Kad odvojite sve predmete bit će Vam puno lakše pronaći odgovarajući način njihova skladištenja kojim ćete dobiti više prostora. 

 

- Iskoristite zidove

 

Kako biste dobili na veličini prostora garaže, maksimalno iskoristite sve zidove. Objesite kukice za alat, napravite police na koje ćete slagati kutije, vješajte limenke užetom na zid. Pogledajte kako to rade u trgovinama za alat. Sve predmete sortirajte na isto mjesto i bit će Vam uvijek nadohvat ruke. Izvrstan pregled prostora smanjit će vrijeme koje gubite na potragu različitih predmeta.

 

BONUS 

- Trik za uređenje

 

Ne znamo jeste li se odlučili na kutije, police ili ugradbene ormare u garaži. Predložit ćemo Vam jedan koristan predmet s kojim mnogi ne znaju što činiti pa im se nalazi u garaži. Lukavo ga iskoristite kao stalak za alat za uređenje vrta ili sportsku opremu Vaših ukućana.

 

                                              

 

Radi se o drvenoj paleti na kojoj je stajao građevinski materijal, a sad ne znate što biste s njom.

 

Paletu okomito položite na zid ili samo naslonite na zid. Ako želite možete je učvrstiti čavlima i zatim u njene rešetke rasporediti različite predmete koje ste inače držali nakrivljene u kutu.

Paleta je uska pa ne zauzima mnogo mjesta a jako lijepo organizira dugačke predmete i alate. Iskušajte ovu ideju za skije, grablje, metle, željezne šipke, štapove i dr. 

Paletu možete ispilati na sva jednaka dijela da bude niža i različito ih obojiti. 

 

Ako i Vi imate neki koristan savjet, pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!