• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koje su najvažnije prednosti čišćenja kućanstva?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Današnji je blog posvećenim tvrdokornim nečistačima koji se ne žele uhvatiti u koštac s prljavštinom i neredom u svom domu. Preskakanje hrpe rublja i guranje prljavštine u kutove kuće ili stana konačno ostavite iza sebe. Zašto se već danas trebate pozabaviti čistoćom svog doma pročitajte u novostima u nastavku! 

 

Svi mi svakodnevno čitamo savjete o čišćenju kuće ili stana koji nas trebaju motivirati da nakon ručka ne sjednemo nego se uhvatimo posla.

Čišćenje subotom za većinu zaposlenih jedini je dan u tjednu kad se mogu posvetiti svom kućanstvu.

Ali opet, subota je i dan kad se možemo odmoriti, spavati duže, popiti kavu na omiljenom mjestu, družiti se i gledati najdraži film.

 

Kako i zašto se onda natjerati da slobodno vrijeme posvetimo čišćenju?

 

Koje su najveće prednosti čišćenja i razlozi da mu se posvetimo već danas?

 

1. Uklanjanje uzroka astme, alergija i ostalih problema s dišnim sustavom

 

Ako spadate u skupinu stanovnika koji imaju probleme s prethodno navedenim bolestima, čišćenje je neophodno za Vaše zdravlje. Ogromni su učinci redovitog i temeljitog čišćenja na Vaš dišni sustav. Redovito usisavanje najskrivenijih kutaka Vaše kuće ili stana pozitivno utječe na Vaše disanje. Usisavanjem uklanjate velike količine prašine na koju ste možda alergični.

Usisavanju dodajte i redovito prozračivanje, ali i brisanje polica s knjigama. U knjige se uvlači sitna prašina koji šteti našem dišnom sustavu i širi se po prostoriji. Sigurno ste se pitali zašto arhivi i stare knjižnice imaju onaj ustajali miris, eto Vam odgovora!

Sigurni smo da će Vaša pluća odahnuti nakon što uklonite alergene i okidače napadaja astme iz najvažnijih prostorija. Krpu i usisavač u ruke i krenite u borbu za svoje zdravlje!

 

2. Bitka s mikrobima

 

Prethodno opisano usisavanje i uklanjanje prašine nadopunite pažljivim čišćenjem kuhinje i kupaonice. Ova su dva mjesta najveći izvor bakterija i mikroba koji se razmnožavaju i šire po kućanstvu. U ovim se prostorijama izlijeva znatna količina vode, a znamo da takvi uvjeti pogoduju razvoju bakterija i mikroba. 

Uz to, u kupaonici i kuhinji dodirujemo različite ručke, kvake, ormariće, predmete. U kuhinji često diramo sirovu hranu, nakon čega dotičemo ostale predmete i površine. Zaostale mrvice hrane upadaju na teško dohvatljiva mjesta ako se na vrijeme ne počiste.

Ne dozvolite da Vaš nemar negativno utječe na zdravlje Vaših ukućana. Čistite i održavajte kuhinju i kupaonicu kako biste čuvali svoje zdravlje, sigurni smo da ćete se puno lakše othrvati sezonskim gripama!

 

 3.  Pronađite mir u svom domu

 

Kad zamislimo neurednu i prljavu kuću ili stan, u timu Blistavog doma odmah raste razina stresa. Neki kažu da je riječ o profesionalnoj deformaciji, ali brojke govore drugačije. Čist dom smanjuje razinu stresa za 20 posto a u padu su i Vaš umor i nezadovoljstvo. Neuredan dom ne dozvoljava nam da se opustimo i uživamo.

Prljavština i nered onemogućuju našu koncentraciju, zaokupljaju nas dok prelazimo preko hrpe nereda. Čišćenje utječe na Vaše raspoloženje jer otklanja anksioznost, umor i nervozu. 

Čišćenjem kuće čistite i svoj um, šteta bi bilo ne odabrati ovu opciju čije su posljedice zadovoljstvo i potpuni odmor.

Ne dajte da Vas obuzmu depresija i nemir, odaberite svoju sreću, mir i mentalno zdravlje!

 

4. Ostanite fit zahvaljujući čistom kućanstvu

 

Višak stresa zbog prljavštine i nereda često vodi do prejedanja i odabira nezdravih obroka. Možete li uopće zamisliti da u prljavoj i zapuštenoj kuhinji netko priprema zdrave obroke. Uhvatite li se čišćenja nećete se prejedati, a Vaše će tijelo biti u pokretu.

Čišćenje je svakako jedan oblik tjelovježbe, različite aktivnosti čišćenja sagorijevaju Vaše kalorije. Usisavajte, perite kupaonicu, pometite ili poslažite rublje, sve će to pozitivno utjecati na izgled Vašeg tijela. 

Čišćenje će Vam dati više energije, a moglo bi Vas motivirati da pripremite ukusan obrok jednom kad Vaš doma zablista!

 

5. Pobrinite se za miran san

 

Svaki put kad promijenimo posteljinu sa zadovoljstvom se ušuškamo u krevet prije spavanja. Posteljina ipak nije jedina stvar koju trebate učiniti za miran san.Ako se na stolici pored kreveta nalazi hrpa nerazvrstanog i neurednog rublja, Vaše misli bit će usredotočene na obveze koje Vas čekaju. 

Uz to, prašnjavi ormarići, nered u ormaru i izvan njega stvaraju samo stres kojem u spavaćoj sobi nije mjesto. Predlažemo i da se počastite dubinskim čišćenjem madraca koji će ukloniti iz Vaše sobe sve što u nju ne pripada.

Dakle, počistite sobu, pospremite odjeću i promijenite posteljinu, spavat ćete kao mala beba!

 

 

Nakon ovakvih savjeta preostaje nam samo brzo pohitati doma pa čišćenjem očuvati svoje zdravlje i unutarnji mir! Pridružite nam se i Vi već danas! ✨✨

 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!