• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako pospremiti kuću uz pomoć KonMari metode?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Image

Jeste li ikad čuli za pojam KonMari? Jeste li pokušali srediti svoju kuću koristeći upravo ovu metodu? Ako niste, sad je vrijeme da usvojite ovu korisnu metodu za pospremanje životnog prostora. Pospremite kuću po kategorijama zahvaljujući Marie Kondo.

Hrpa razbacanih predmeta po kući, ogromne piramide neuredno posložene odjeće, a Vi ne vidite izlaz? Svakodnevno preslagujete i preuređujete svoj prostor, ali uvijek se to sve nekako čini malenim i uskim. 

Ako ne možete više živjeti s takvim problemom, a ne možete si pomoći, pročitajte nešto o KonMari metodi slaganja. 

Nama je najviše pomogla prilikom organizacije ormara u spavaćoj sobi, ali svakako ove savjete možete primijeniti i za organiziranje garaže, ostave, polica s knjigama, a možda i polica u zamrzivaču.

Što mislite o Konmari metodi? Ne zaboravite nam javiti svoje dojmove nakon testiranja! 

 

 

Image
Što je Konmari metoda?

Jeste li ikad čuli za Marie Kondo i njezinu uspješnu knjigu “The Life-Changing Magic of Tidying Up”? Ako niste pažljivo čitajte jer je ideja izvrsna! Marie je svijetu predstavila svoju ideju kako organizirati životni prostor.

Dosad ste sigurno pročitali niz tekstova o organizaciji po sobama u kućanstvu. Marie Kondo čini preokret i organizira stvari po kategorijama. Uz to, Kondo je aktivna na Netflixu čiji broj pretplatnika raste iz dana u dan.

Tidying Up with Marie Kondo emisija je koja bi Vas mogla zaintrigirati pa zato pohitajte prema svojim televizorima i laptopima i pažljivo slušajte upute. 

Image
O čemu se zapravo radi?

Radi se o metodi pospremanja životnog prostora koja se usko veže uz naše aktivnosti čišćenja. Prije čišćenja kuće ili stana nužno je ukloniti višak stvari i pospremiti ih na za to predviđeno mjesto. Uspjeh KonMari metode temelji na se minimalizmu i organizaciji kućanstva po različitim kategorijama. Ako želite i Vi pokušati, trebate pratiti šest osnovnih pravila. Za početak morate donijeti čvrstu odluku o pospremanju jer će proces biti dug. Pokušajte vizualizirati kako želite da Vaš prostor izgleda, a onda se uhvatite u koštac s predmetima koje imate u kući ili stanu.

Pristupite ozbiljno svakom predmetu, ako Vas veseli zadržite ga, ako je neki predmet odslužio svoje, donirajte ga ili bacite. 

Prilikom pospremanja, Marie Kondo definirala je nekoliko kategorija i upravo po njima treba započeti pospremanje. Važno je pratiti redoslijed koji je predložila. 

Konmari kategorije

  • Odjeća
  • Knjige
  • Papiri
  • Komono (razni predmeti)
  • Sentimetalni predmeti
Konmari prednosti
1
Znat ćete što sve imate u stanu jer ćete prijeći preko svih predmeta koje ste ikad kupili ili dobili
2
Zadržat ćete samo stvari koje jako volite i koje imaju svrhu
3
Primjenjivat ćete ove korisne principe i u budućnosti
4
Jasno ćete odijeliti važno od nevažnog
5
Naučit ćete donijeti odluku koje se odjeće treba riješiti, a koju zadržati
6
Odbacit ćete slaganje odjeće na hrpe, slagat ćete ih pregledno i uredno
7
Nakon metode sve ćete stvari u kućanstvu uredno posložiti
8
Nećete ovisiti o vremenu
Jeste li već pokušali? Mi smo oduševljeni pa jedva čekamo pročitati Vaše dojmove. Pišite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

✨✨✨P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!