• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako najbolje očistiti peć na drva?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Image

Veliki se broj domaćinstava u jesenskim i zimskim mjesecima grije na drva. Sve veći broj korisnika odlučuje se na kupovinu peći s prozirnim staklom. Ovakva peć tijekom sezone grijanja pruža Vam mogućnost pogleda na vatru. Ipak, ova vrsta peći zahtijeva svakodnevno čišćenje stakla s unutarnje strane izložene vatri. Ostaci dima nakupljaju se na rubnim dijelovima stakla, a uobičajena sredstva za čišćenje ne mogu ukloniti crnilo.

Nakon dugog toplog ljeta svi jedva čekamo početak zime i uživanje u toplom domu i pogledu na vatru. Zvuk pucketanja vatre omiljena je popodnevna uspavanka, a navečer okuplja veselo društvo.

Međutim, već nakon mjesec ili dva grijanja na drva, postaje zamorno stalno donositi drva iz ostave i svako jutro iznova čistiti zamrljano crno staklo. Kako bi pogled na vatru bio besprijekoran, morate pronaći način da što bezbolnije očistite ostatke jučerašnjeg grijanja.

Upotrijebite ostatke pepela iz peći i u samo nekoliko koraka očistite unutarnje staklo!

Blistavi dom ima rješenje za svevlasnike pećikućanicečistačedimnjačare

Kako očistiti peć na drva?


  • Papirnatim ubrus načinite lopticu
  • Namočite ubrus vodom
  • Ubrusom uzmite malo pepela
  • Ubrusom istrljajte staklo s unutarnje strane peći
  • Čistim suhim ubrusom prebrišite ostatke prljavštine
Image

Vjerujemo kako ste ovom metodom uspjeli u potpunosti očistiti svoje staklo. Ukoliko staklo čistite svakog dana prije prvog loženja, čišćenje pepelom bit će lagano i efikasno, a nečistoće će potpuno nestati.

Dosta se naših korisnika prilikom čišćenja služi lako dostupnim sredstvima za čišćenje različitih vrsta površina. Za čišćenje zacrnjenog stakla unutar Vaše peći na drva, lako može poslužiti klasični i uvijek povoljni Arf (450 ml). Vanjski dio stakla uvijek možete prebrisati sredstvom za čišćenje stakla ili octom, ako želite izbjeći zaostale mrlje od brisanja.

Uživajte u blistavom pogledu na vatru! ✨

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!