• +385 23 777 032
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ISSA Show North America

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Američki stručnjaci iz industrije čišćenja nedavno su prepoznali i opisali nove svjetske trendove čišćenja i njihov utjecaj na američko tržište. Krajem 2019. godine na ISSA Show North America 2019 u Las Vegasu okupili su se ugledni stručnjaci i približili javnosti nove trendove za Ameriku i svijet.

Na ovom važnom sastanku predstavljena su četiri globalna trenda čišćenja o kojima se trebaju informirati sve zemlje, bez obzira kojim tempom ih zahvaćaju niže spomenute promjene.

Na sastanku su predstavljene nadolazeće promjene koje prije svih trebaju usvojiti izvođači građevinskih usluga a potom i industrija čišćenja. Usvajanjem novih tehnologija i trendova poput zelenog čišćenja, pametnih zgrada i industrije 4.0 mijenja se poslovanje servisa za čišćenje.

Novopredstavljeni koncepti tek su započeli u Sjedinjenim Državama, ali tehnologije koje su povezane s ovim novim trendovima u svijetu su već prihvaćene.

Globalizacija svijeta se nastavlja pa ne sumnjamo da će i do Hrvatske uskoro doći trendovi koji trenutno zahvaćaju Ameriku i radikalno izmijeniti dosadašnje prakse u čišćenju.

Ova četiri nova globalna trenda u budućnosti će utjecati na naše i Vaše poslovanje:

1. Povezivanje

Izgradnja komercijalnih poslovnih zgrada s uredima iz godine u godinu raste. Na isti način raste i upotreba novih uređaja koji služe za poboljšanje kvalitete poslovanja u ovakvim novim objektima. Bez obzira radi se o gradnji, održavanju ili čišćenju, tvrtke su već počele koristiti nove senzore i svjetionike koji optimiziraju operativno planiranje. Upotreba ovih novih uređaja služi za dobivanje povratnih informacija u objektima u stvarnom vremenu. Dobiveni podaci utječu na rast učinkovitosti i kvalitete izgradnje i čišćenja što rezultira doprinosima zdravlju, dobrobiti i produktivnosti svih zaposlenika.

2. Vještine i automatizacija

Poslodavcima je postalo sve teže pronaći i zadržati kvalificiranu radnu snagu, a predviđen je konstantan rast naručitelja usluga čišćenja. Industrija čišćenja raste znatno više od prosjeka drugih zanimanja, jer je naručivanje usluga čišćenja doživjeli nagli porast. Zbog toga se poslodavci moraju dodatno angažirati za povećanje benefita svojih zaposlenika. Da bi djelatnici bili produktivni i lojalni, mora ih se stalno podučavati, obučavati ih i omogućiti im razvoj u svakom pogledu.

Isto tako, roboti su sve česće dio redovitog poslovanja servisa za čišćenje, što se posebno odnosi na različite uređaje koji samostalno čiste podne površine. Zaposlenici trebaju naučiti rukovati robotima i odrađivati zadatke za koje roboti ipak nisu dorasli. Roboti postaju suigrači koji olakšavaju poslovanje obavljanjem jednostavnih zadataka. 

3. Novi poslovni modeli

Novi poslovni modeli temelje se na uslugama s dodanom vrijednošću. Sve veći broj servisa za čišćenje svoju opremu za čišćenje iznajmljuje. Skupocjeni uređaji za čišćenje kupuju se na leasing. Dakle, svjedočimo porastu ugovora o najmu i zakupu. Ugovori o čišćenju najčešće se sklapaju na godinu dana što će se nastaviti i u budućnosti. 

Servisi za čišćenje svoje usluge s dodanom vrijednošću nastavljaju prodavati na internetskim platformama sa željom da svi korisnici imaju transparentan pristup uslugama i proizvodima.

4. Održivost

Najavljene su nove direktive Europske unije prema kojima bi nove zgrade trebale biti maksimalno energetski učinkovite. Zdravlje zaposlenika i korisnika stavlja se u fokus sa sve većim naglaskom na ekološka čišćenja, zdrav okoliš, zelenilo i očuvanje energije. Zaštita prirode uistinu je globalna tema jer je uvrštena u dnevni red svih sajmova o čišćenju. 

✨✨✨

P.S. Ako trebate usluge profesionalnog servisa za čišćenje u Zadarskoj županiji, tu smo za Vas. Više o našim uslugama saznajte na našoj web stranici: www.blistavidom.hr!